Babytol D3 + K1 30 twist-off kapsula

660,00 rsd

Šifra proizvoda: 579 Kategorije: , Oznaka:

Opis

Babytol D3+K1 je dodatak ishrani koji u jednoj twist-off kapsuli sadrži 25 mcg vitamina K1 i 400 i.j. vitamina D3. Preporučuje se kod prevremeno rođene dece i novorođenčadi na prirodnoj ishrani, jer majčino mleko ne sadrži dovoljnu količinu ovih vitamina.

Vitamin D3 je neophodan bebi od samog rođenja – pomaže apsorpciju važnih minerala kalcijuma i fosfora iz digestivnog trakta i time omogućava normalan razvoj i rast zuba i kostiju. Unosom vitamina D sprečava se razvoj deficita kod novorođenčadi, što je jako važno jer nedostatak ovog vitamina može izazvati lomljivost kostiju, demineralizaciju i krhke kosti, odnosno rahitis.

Vitamin K1 je važan za zdrav krvni sistem beba, zato što učestvuje u stvaranju faktora koagulacije. Usled njegovog nedostatka može doći do krvarenja i ozbiljnih i teških, ali na sreću retkih, oboljenja. Produžena profilaksa vitaminom K1 preporučuje se u dozi od 25 mcg od 8. dana do kraja trećeg meseca nakon rođenja.

Važne informacije za roditelje:

U porodilištu je beba primila intarmuskularnu injekciju vitamina K1 u dozi od 1 mg. Po izlasku iz porodilišta preporučuje se primena vitamina K1 u dozi od 25 mcg dnevno, od 8. dana do kraja 3.meseca nakon rođenja.

Uz vitamine D3 i K1 preporučuje se i omega 3-masna kiselina DHA (dokozaheksaenska masna kiselina), za zdrav razvoj mozga i vida, primenom Babytol DHA Omega.

Nakon upotrebe Babytol D3 + K1 preporučuje se nastavak profilakse sa Babytol D3 + DHA Omega (400 IJ vitamina D3 dnevno + 100 mg DHA) do navršenih godinu dana, a zatim u zimskim mesecima (oktobar-mart).

Twist-off kapsula: komforna primena i precizno doziranje

Twist–off kapsule su od jestivog želatina sa dodatkom glicerola, potpuno bezbedne za primenu kod novorođenčadi. Jednostavno se okreće gornji deo koji liči na rep ribice dok se skoro ne pokida. Zatim se gornji deo povuče i otkine, a sadržaj istisne direktno u bebina usta. Potrebna je pažnja pri otvaranju kapsule, da ulje ne iscuri, jer kapusla može postati klizava i beba može dobiti manje aktivnih sastojaka nego šti bi trebalo.

Daje se jedna kapsula dnevno, a sadržaj se može istisnuti i u kašičicu čaja, vode ili mleka.

Brand

4U Pharma

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju za „Babytol D3 + K1 30 twist-off kapsula“

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *