Soda bikarbona bez aluminijuma 300 g Bio Špajz

540,00 rsd

Šifra proizvoda: 228 Kategorije: , ,

Opis

Bio Špajz soda bikarbona (bez aluminijuma) je derivat soli i snažno alkalno sredstvo za regulaciju kiselosti. Naročito je pogodna za oralnu (unutrašnju) upotrebu, izuzetne hemijske čistoće proizvedena po najvišim farmaceutskim standardima, prirodno bez sadržaja aluminijuma.

Područja primene sode bikarbone:

  • Izbeljivanje zuba i osvežavanje daha;
  • Alkalizacija organizama, i neutralizacija želudačne kiseline;
  • Prirodno sredstvo za dizanje testa;
  • Nakon ujeda insekata i opekotina;
  • Kao dezodorans ispod pazuha;
  • Pranje voća i povrća;
  • Pranje veša;
  • Uklanjanje naslaga kamenca i mirisa iz staklenih tegla i flaša.

Sastav: 100 % natrijum hidrogenkarbonat u prahu, bez aluminijuma.

Natrijum hidrogenkarbonat – detaljno o primeni

Soda bikarbona (natrijum hidrogenkarbonat) je prirodni pufer, odnosno supstanca koja stabilizuje pH krvi – povećava pH vrednost tj. alkalizuje organizam regulišući kiselost.

Zahvaljujući svojim hemijskim karakteristikama, koristi se kao višenamensko prirodno i ekološko sredstvo koje deluje efikasno, temeljno i neškodljivo na ljude i okolinu, pokrivajući veoma širok spektar:  alkalnost – u kiseloj sredini deluje bazno, čini vodu mekom i boljom za pranje, apsorbuje vlagu i sprečava razvoj buđi, uklanja parazite i grinje, čisti voće i povrće od mikroorganizama, prirodno ekološko sredstvo, za temeljno čišćenje bez hemikalija i jakih mirisa.

Alkalizacija 
Pola kafene kašičice rastvoriti u čaši vode i popiti. Kontinuirano korišćenje sode bikarbone obezbeđuje optimalnu pH vrednost želudačne flore čime se optimizuje i stepen iskorišćenosti hranljivih materija i minerala iz hrane.

Pasta za zube
Naneti sodu bikarbonu na vlažnu četkicu za zube. Soda kao prirodni pufer neutrališe kiselost oralne regije. Soda bikarbona deluje blago abrazivno na zube, pa je korisna za prirodno beljenje zuba i protiv pigmentacija. Zbog abrazivnog dejstva se ne preporučuje za svakodnevnu upotrebu. Takođe, osvežava dah neutrališući neprijatne mirise uzrokovane kiselinama poreklom iz hrane. Ostaci hrane između zuba, fermentišu stvarajući kiselu sredinu koja oštećuje zidnu gleđ, što je osnovni uzrok karijesa i zubnog plaka. Takođe, soda bikarbona eliminiše gljivice sa četkice za zube. Može koristiti i kao dodatak pasti za zube.

Pranje voća i povrća
Soda bikarbona temeljno i efikasno uklanja nečistoće sa voća i povrća, kao i ostatke voska i pesticida. Ovakav način pranja svežih namirnica neće uticati na miris i ukus, ali pomaže povrću da zadrži boju tokom kuvanja. Dokazano je da dodavanjem samo jedne kašičice sode bikarbone prilikom pranja, eliminiše se do 90% više mikroorganizama nego klasičnim pranjem. Posebno se preporučuje za bebe i decu. Prilikom pranja lisnatog povrća (spanać, zelena salata, kelj) ili voća poput trešanja, jagoda, malina ili grožđa, kašičicu sode bikarbone rastvoriti u jednom litru vode, zatim potpopiti voće ili povrće da odstoji desetak minuta. Po blago zamućenoj vodi, može se oceniti da je soda bikarbona delovala. Za temeljno pranje krtolastog povrća kao i voća i povrća sa tvrđom korom (pomorandža, limun, jabuka, kajsija…) može se pripremiti pasta od sode bikarbone mešanjem sa vodom (četvrtina vode i tri četvrtine sode bikarbone).

Ustajali mirisi flašica, cucli, teglica
Za uklanjanje zaostalih mirisa iz flašica, potopiti ih u mlaku vodu u kojoj je rastvoreno par kašika sode bikarbone i ostaviti da odstoje. Nakon toga, flašice isprati.

Pranje veša
Soda bikarbona pospešuje efekat deterdženta za pranje veša, efikasno ukljanja fleke, neprijatne mirise i vraća belom vešu prvobitnu belinu. Takođe, prevenira stvaranje i taloženje kamenca u veš mašini, jer omekšava vodu. Zahvaljujući visokoj pH dobro uklanja prljavštinu sa tkanine. Dodati 2 kašike sode bikarbone u pregradu za prašak/deterdžent veš. Ne koristi za svilu i vunu.

Brand

Bio Špajz

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju za „Soda bikarbona bez aluminijuma 300 g Bio Špajz“

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *