Market zdravlja

Tvoja zdrava navika

Naša priča

Naša priča je počela pitanjima zašto nastaju bolesti i kako održati zdravlje. Uočavali smo vezu između loše ishrane i slabog imuniteta, shvatali smo koliko je važno ono što konzumiramo ujutru kad ustanemo, primećivali smo i kako nam koža reaguje nakon upotrebe agresivnih čistača i kako nam desni bride od raznih fresh pasta za zube.

Onda smo počeli da obilazimo prodavnice zdrave hrane

Tu smo kupovali musli, kaše, namaze, biljna mleka. Međutim, nije bilo napretka. Musli nije mogao da nas zasiti, a mleko i namazi su zapravo bili puni šećera, aroma i pojačivača ukusa.

Kozmetiku smo zamenili, ali smo i dalje kupovali samo na osnovu poruke sa pakovanja – 100% prirodno, bio, zdravo, biljno..., ali koža se i dalje bunila. Telo sve pokaže, samo je potrebno slušati,  tumačiti te signale i reagovati u skladu sa njima.

Sledeći nivo: upotreba stručnog znanja pri kupovini

Rešili smo da pre kupovine pažljivo protumačimo deklaracije i dejstvo svakog sastojka na organizam. Malo je reći da smo bili iznenađeni  – toliko sumnjivih aditiva, pojačivača ukusa, agresivnih kozmetičkih dodataka i štetnih sastojaka i neistinitih tvrdnji da je to zdravo, sugar-free, bio, prirodno, ali sastav je govorio suprotno. Mi smo farmaceuti i odlično znamo šta treba izbeći od ovih sastojaka, ali smo shvatili da je ljudima najčešće potrebno dodatno stručno znanje ukoliko žele da se zdravo hrane, koriste pravu prirodnu kozmetiku i na pravi način jačaju organizam.

Tako se javila ideja

Odlučili smo da otvorimo mesto gde će kroz naše ruke proći svi proizvodi i koje ćemo onda moći sa sigurnošću da preporučimo, pogotovo zato što smo na ovom putu isprobali mnogo različitih. MARKET ZDRAVLJA je  mesto u kom nema zabluda i pre svega mesto koje podržava život u skladu sa prirodom. Jer, priroda je ta koja nam nesebično daruje ono što je najbolje za nas, a mi treba to da prepoznamo.

Da ponovimo: sve što vidite na ovim stranicama i u našim rafovima je prošlo pažljiv pregled nas dvoje. Mi smo umesto vas pročitali i najsitnija slova i rastumačili sve oznake, kako bismo bili sigurni da je naš MARKET ZDRAVLJA zaista ono što želimo da bude – potvrda kvaliteta proizvoda koji vode računa o životnoj sredini i čoveku.

Naš tim

Upoznajte i one koji svojim zalaganjem doprinose širenju našeg koncepta i zdravih navika:

Kristina

Magistar farmacije

Odavno je shvatila da joj kreme za lice zapuše pore i naprave bubuljice. Zaključila je i da joj je kosa bila slepljena a teme iritirano zbog silikona i agresivnih čistača u sredstvima za negu kose. Jako joj smetaju agresivni mirisi kućne hemije, a naročito što sva ta mikroplastika iz kućnih odvoda završi u okeanima. Jednom se posvađala sa svima u kući jer im je pobacala svu kozmetiku. Ubrzo su joj se zahvaljivali kad su shvatili koliko je bolja prirodna. Jasno je da je specijalista za kozmetiku i da od nje možete dobiti najkvalitetnije savete o izboru i upotrebi proizvoda u zavisnosti od tipa kože.

Ivan

Magistar farmacije

Iako zna da čovek može normalno da živi i bez slatkiša nije prestao da ih jede, samo je naučio da izabere . Prati i poznaje propise o deklarisanju hrane i dodataka ishrani. Nije omiljen među dobavljačima jer ih stalno zivka i traži da mu pokažu dokaze o sastavu i kvalitetu. Zavisnik je od konzumiranja tableta i kapsula. Srećom to su vitamini, minerali, antioksidansi i biljni proizvodi. Od njega ćete dobiti najbolje savete o izvorima, upotrebi i kombinacijama suplemenata baš po vašoj meri.

Violeta

ekonomista, NLP master i energoterapeut

Već se po stručnim zvanjima koje nosi vidi  da je multitasking način njenog života, a čovek u središtu interesovanja. Ume da sasluša, popriča i posavetuje i veoma je ljubazna u komunikaciji. Puno smo je obučavali, i zajedno sa njom isprobavali dosta proizvoda, tako da je lako usvojila ceo koncept. U Marketu radi u sektoru prodaje.

Jovana

umetnička duša – slikarka i naš fotograf

Naš Market bez Joke ne bi imao nijednu objavu na društvenim mrežama. Reklamna tabla na ulici bi bila večito prazna ili ispisana švrakopisom. A tek fotke na šta bi ličile! Jednostavno rečeno, Joka je naš menadžer estetike

Idi na vrh
0