Terranova magnezijum bisglicinat 50 kapsula

2.812,00 rsd

Šifra proizvoda: 430 Kategorije: ,

Opis

Terranova magnezijum bisglicinat je dodatni izvor magnezijuma u obliku koji ima najveću apsorpciju: Mg – bisglicinat. Za očuvanje kostiju i zuba, mišićnog i nervnog sistema. Doprinosi i normalnoj regulaciji elektrolita i sintezi proteina.

Prirodan proizvod bez punilaca, nosača, konzervanasa i ostalih aditiva. Ne sadrži soju niti dodate šećere, već samo one koji su prirodno prisutni u biljkama. Pogodan za osobe na veganskom i vegetarijanskom načinu ishrane.

Jedna vegetarijanska kapsula sadrži:

MAGNIFOOD KOMPLEKS 275mg

koji sadrži:
Stabilizovane pirinčane mekinje 100mg
Seme organskog zelenog ovsa 75,0mg
List koprive 50,0mg
Seme bundeve 50,0mg
Vegetarijanska kapsula (hidroksipropilmetilceluloza) 118,0mg

aktivni sastojci:

Magnezijum (bisglicinat) – 100,0mg

Vitamin B6 (piridoksal 5-fosfat) – 0.5mg

Način upotrebe: za odrasle – 2-4 kapsule dnevno uz obrok

Zemlja porekla: Velika Britanija

Helatni kompleks Mg je uvek prvi izbor

Najčešći problem kod suplemenata magnezijuma je nivo apsorpcije (apsorpcija = količina, u ovom slučaju magnezijuma, koja će iz suplementa dospeti u krv). Ovde razlikujemo neorganske oblike poput oksida, i hidroksida koji u vrlo malim količinama dospevaju u krv, zato u doziranom obliku ima po 350-400 mg ovih oblika da bi se bar neka količina apsorbovala (a to bude uglavnom između 5% i 20%). Organski oblik magnezijum-citrat se mnogostruko bolje apsorbuje, ali za njega, kao i za neorganske oblike, se vezuje jedno moguće neželjeno dejstvo: laksativni efekat. Takođe, na nivou apsorpcije Mg koji je poreklom iz oksida, hidroksida, citrata, se takmiči sa drugim jonima poput kalcijuma, mangana ili gradi nerastvorna jedinjenja sa negativnim jonima fosfata, oksalata, ftalata.

Magnezijum – bisglicinat je helatni kompleks jona Mg sa dva molekula aminokiseline glicina. U formi bisglicinata, Mg neće interagovati sa drugim mineralima zato što koristi različite puteve apsorpcije od njih, niti stvarati nerastvorna jedinjenja zato što ga glicin od toga štiti. Ovo obezbeđuje najveći nivo apsorpcije, bez laksativnog neželjenog dejstva.

Poklon prirode našem zdravlju

Terranovin holistički proizvod koristi čini tzv. Magnifood kompleks: liofilizovani sastojci orgasnki gajenih biljaka koje su bogate fitonutrijentima i mikroelementima. Dakle svaki vitamin, mineral, i bilo koji drugi aktivni sastojak u Terranova suplementima je iz potpuno prirodnog izvora.

Istraživanja pokazuju da je postupak liofilizacije superiorniji od drugih metoda sušenja, jer biljke tako zadrže svoju potentnost, visoku rastvoriljivost i veću stabilnost. Pažljivim odabirom sastojaka povećava se bioraspoloživost i iskoristljivost proizvoda, a samim tim i njegova ukupna nutritivna vrednost. U ovakvom okruženju, sastojci su zaštićeni od oksidativnih procesa, dok im dotanu stabilnost pruža tamna staklena ambalaža.

Brand

Terranova

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju za „Terranova magnezijum bisglicinat 50 kapsula“

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *