Opis
Granum laneni protein (sa preko 30% proteina) dobija se mlevenjem lanene pogače nakon hladnog ceđenja ulja iz semena lana, tehnoliškim postupkom bez korišćenja hemijskih dodataka (aditiva) te mogu bezbedno da ga konzumiraju svi uzrasti. Proteini doprinose održavanju i povećanju mišićne mase.
Pogodan je za osobe koje poste, kao i za one koji biraju zdrav način ishrane, za vegane, vegetarijance i za sportiste. Prirodno ne sadrži gluten, ni sastojke koji su česti alergeni, pa se uklapa u različite dijetetske potrebe.
Seme lana odlikuje visok sadžaja proteina, vlakana, ulja bogatog omega-3 masnim kiselinama i fitoestrogenih antioksidanasa – lignina. Najznačajnija esencijalna omega-3 masna kiselina iz semena lana je alfa-linolenska (ili ALA). Dugotrajan unos polinezasićenih omega-3 masnih kiselina u koje spada ALA štiti srce i krvne sudove.
Upotreba: koristi se kao dodatak sokovima, smutijima, jogurtu, kašama i energetskim štanglicama i drugim proteinskim užinama. Može se koristiti u kombinaciji sa raznim vrstama brašna prilikom pripreme hlebova, slanih i slatkih peciva.
Sastav:100% samlevena lanena pogača nakon hladnog ceđenja ulja.
Alergeni: Može da sadrži koštunjavo voće i susam u tragovima.
Nutritivne informacije u 100 g proizvoda:
Energetska vrednost: 1583 kJ/ 378 kcal
Masti: 15,67 g ; od kojih zasićene masne kiseline: 1,75 g
Ugljeni hidrati: 16,74 g; od kojih šećeri: 6,84 g
Proteini: 34 g
Vlakna: 28,30 g
So: 0,92 g
Zemlja porekla: Srbija.
Recenzije
Još nema komentara.