Lan mleveni vakumirani 200g Macrobiotic

120,00 rsd

Šifra proizvoda: 67 Kategorije: ,

Opis

Mleveni lan se može koristiti sa jogurtom, mlekom (biljnim), medom, uz musli, smuti, kašu, kuvane žitarice ili dobro prožvakati uz dosta tečnosti. Prednost samlevenog lanenog semena je ta što su vlakna, omega 3 masne kiseline i fitoestrogenski antioksidansi lignini odmah dostupni organizmu, s obzirom da je uklonjena otporna opna semena.

Takođe, samleveno seme ne sme dugo da stoji jer se polinezasićene omega 3 masne kiseline stajanjem degradiraju, postaju zasićene i gube sva lekovita svojstva. To bi značilo da nakon otvaranja vakumuranog pakovanja, ostatak prebacite u dobro zatvorenu posudu i u frižider, uz napomenu da bi ga trebalo iskoristiti u što kraćem vremenu – ne duže od 7 dana.

Seme lana = riznica zdravlja

Vlakna, omega 3 masne kiseline i fitoestrogenski antioksidansi lignini su najvažniji sastojci za delotvornost lanenog semena. Vlakna koja ulaze u sastav lanenog semena ulaze su rastvorljiva i nerastvorljiva, a blagotvorna su za probavu, zdravlje creva (crevnu floru), održavanje idealne telesne težine i regulaciju holesterola. Visok sadržaj vlakana automatski znači nizak glikemijski indeks, i sporo podizanje šećera i pa su semenke lana nezaobilazan deo svakog zdravog doručka koji će dugo održavati osećaj sitosti.

Najznačajnija omega-3 masna kiselina iz semena lana je alfa-linolenska (ili ALA). U pitanju je esencijalna aminokiselina, što znači da naš organizam nema mogućnost njenog stvaranja, već je unos hranom jedini put ulaska ove masne kiseline. Dugotrajan unos polinezasićenih omega-3 masnih kiselina u koje spada ALA štiti srce i krvne sudove.

Lignini su fitoestrogeni koji imaju antioksidativno dejstvo, a smatra se i da imaju preventivno dejstvo kod hormonski zavisnih kancera. Antioksidativnom aktivnošću se smanjuje dejstvo aktivnosti slobodnih radikala koji uništavaju ćelije i genetski materijal. Lignni takođe pomažu u smanjivanju simptoma PMS-a i neugodnih simptome koji prate menopauzu.

Može se konzumirati i lanena sluz, koja se dobija dvanaestočasovnim potapanjem semenki u vodi. Sluz se nakon toga procedi i popije, a odlična je za regeneraciju želudačne sluzokože i pokretanje probave.

Brand

Macrobiotic

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju za „Lan mleveni vakumirani 200g Macrobiotic“

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *