Opis
Organske heljdine pahuljice bez glutena su proizvedene od pažljivo odabranih oljuštenih zrna organski gajene heljde. Nakon termičke obrade zrna se presuju u ukusne pahuljice. Najčešće se koriste za pripremu zdravog, hranljivog doručka.
Bogata je dijetnim vlaknima i prirodni je izvor proteina, minerala, vitamina B grupe i vitamina EHeljda je veoma dobra za vegetarijance jer sadrži min. 10 % proteina, a izvor je i esencijalne aminokiseline lizina. Heljdina kaša je tradicionalan doručak u severnim zemljama, jer greje i daje puno energije.
Uputstvo za pripremu: 1 šolju heljdinih pahuljica preliti sa 1,5 šolja tople vode, biljnog mleka, ili neke druge zagrejane tečnosti. Po želji dodati sušeno voće ili sveže voće i orašaste plodove.
Alergen info: može sadržati u tragovima soju, susam, kikiriki, badem, lešnik.
Nutritivne informacije u 100 g proizvoda:
Energetska vrednost: 1456 kJ/ 348 kcal
Masti: 2,6 g ; od kojih zasićene masne kiseline: 0 g
Ugljeni hidrati: 70 g; od kojih šećeri: 2 g
Proteini: 10 g
Vlakna: 7 g
Zemlja porekla: Finska.
Recenzije
Još nema komentara.