Psilijum ljuspice 100g Eterra

570,00 rsd

Šifra proizvoda: 88 Kategorije: ,

Opis

Eterra psilijum ljuspice odlikuje prirodno visok sadržaj vlakana, pa su pogodne za korišćenje u dijetama sa niskim sadržajem ugljenih hidrata i za osobe kojima je potreban laksativni efekat. Psilijum je ljuska semena indijske bokvice (Plantago ovata).

Psilijum je zapremniski laksativ koji vezuje vodu u crevima i bubri i tako formira gustu, voluminoznu i viskoznu masu koja lako prolazi kroz crevni trakt i pojačava perilstatiku creva. Pražnjenje creva je redovno – preporuka kod svih vrsta opstipacije, hemoroida i analnih pukotina.

Psilijum ljuspice imaju nizak glikemijski indeks, te sporo podižu šećer u krvi i daju produžen osećaj sitosti. Zbog velikog sadržaja vlakana psilijum je prirodni laksativ, koji pokreće lenja creva i pomaže u uklanjanju zatvora. Dodatno, vlakna mogu dorineti u snižavanju povišenog holesterola i šećera, jer ometaju njihov prolazak u krvotok.

Način upotrebe: 1-2 kafene kašike rastvoriti u čaši vode, soka ili jogurta i popiti, posle toga popiti još jednu čašu vode, kako bi delovanje psilijuma bilo efikasnije. Ljuspice se mogu dodati u kašu ili musli, kao i u smeše za pripremu bezglutenskih i proteinskih peciva i hlebova.

Dnevni unos 5-10 grama tri puta dnevno se dobro podnosi, međutim može doći do gasova i nadimanja. Preporuka je početi sa malom dozom, od 1 kafene kašike i po potrebi povećavati, ali se držati preporučene doze. U toku dana je obavezno piti dovoljne količine tečnosti.

Napomena: Ne uzimati istovremeno sa lekovima, jer mogu da vežu lek i smanje njegov efekat.

Brand

Eterra

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju za „Psilijum ljuspice 100g Eterra“

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *