Babytol D3 30 Twist-off kapsula

590,00 rsd

Šifra proizvoda: 578 Kategorije: , Oznaka:

Opis

Babytol D3 je dodatak ishrani koji u jednoj twist-off kapsuli sadrži 400 i.j. (internacionalnih jedinica) vitamina D3. Ovaj vitamin je neophodan bebi od samog rođenja – pomaže apsorpciju važnih minerala kalcijuma i fosfora iz digestivnog trakta i time omogućava normalan razvoj i rast zuba i kostiju. Unosom vitamina D sprečava se razvoj deficita kod novorođenčadi, što je jako važno jer nedostatak ovog vitamina može izazvati lomljivost kostiju, demineralizaciju i krhke kosti, odnosno rahitis.

U cilju pravilnog razvoja kostiju i zuba kod novorođenčadi i dece, Evropsko udurženje pedijatara gastroenterologa, hepatologa i nutricionista preporučuje primenu vitamina D3 u dozi od 400 IJ od rođenja do kraja prve godine.

Nacionalna udurženja pedijatara usklađena su sa preporukom od 400 IJ vitamina D3 dnevno, te propisuju suplementaciju od 8. dana do kraja prve godine. Nakon prve godine pedijatri preporučuju primenu vitamina D3 u dozi od 400 IJ dnevno u zimskim mesecima (od oktobra do marta).

Twist-off kapsula: komforna primena i precizno doziranje

Twist–off kapsule su od jestivog želatina sa dodatkom glicerola, potpuno bezbedne za primenu kod novorođenčadi. Jednostavno se okreće gornji deo koji liči na rep ribice dok se skoro ne pokida. Zatim se gornji deo povuče i otkine, a sadržaj istisne direktno u bebina usta. Potrebna je pažnja pri otvaranju kapsule, da ulje ne iscuri, jer kapusla može postati klizava i beba može dobiti manje aktivnih sastojaka nego šti bi trebalo.

Daje se jedna kapsula dnevno, a sadržaj se može istisnuti i u kašičicu čaja, vode ili mleka.

Brand

4U Pharma

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju za „Babytol D3 30 Twist-off kapsula“

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *