Opis
Ovaj organski kakao prah, koji sadrži 11% kakao masti, pripada sorti Criollo iz Perua, jednoj od najcenjenijih vrsta na svetu. Sušen je na suncu i pažljivo fermentisan, a tokom obrade temperature ne prelaze visoke vrednosti. Time se obezbeđuje očuvanje svih nutritivnih vrednosti i zdravstvenih benefita koje ova biljka u svom izvornom stanju pruža, a koje se u uobičajenim procesima prerade znatno narušavaju.
Način upotrebe: može se koristiti za pripremu toplog napitka, kao dodatak pri pravljenju poslastica, a može se dodavati i različitim smutijima.
Preporučena količina za dnevnu upotrebu: 2-3 supene kašike (oko 15 grama).
Dnevna doza (15 g) kakao praha je bogata bakrom (Cu) i hromom (Cr) i izvor je kalijuma (K), magnezijuma (Mg), cinka (Zn), mangana (Mn) i molibdena (Mo).
Hrom doprinosi održavanju normalnog nivoa glukoze u krvi. Bakar doprinosi zaštiti ćelija od oksidativnog stresa i normalnom funkcionisanju imunog sistema. Kalijum doprinosi održavanju normalnog krvnog pritiska. Magnezijum doprinosi smanjenju umora i iscrpljenosti i normalnoj psihološkoj funkciji. Cink doprinosi normalnom kiselinsko-baznom metabolizmu, normalnom metabolizmu masnih kiselina i ugljenih hidrata, kao i održavanju normalnih kostiju, kose, kože i noktiju.
Nutritivne i zdravstvene informacije u 15 g proizvoda:
Energetska vrednost: 200 kJ / 48 kcal
Masti: 1,64 g ; od kojih zasićene masne kiseline: 0,99 g
Ugljeni hidrati: 2,13 g; od kojih šećeri: 0,11 g
Vlakna: 5,01 g
Proteini: 3,75 g
Cu: 0,59 mg (59% preporučenog dnevog unosa bakra)
Cr: 28,5 µg (71% preporučenog dnevog unosa hroma)
K: 575 mg (29 % preporučenog dnevog unosa kalijuma)
Mg: 86 mg (23 % preporučenog dnevog unosa magnezijuma)
Zn: 1,66 mg (17 % preporučenog dnevog unosa cinka)
Mn: 0,41 mg (21 % preporučenog dnevog unosa mangana)
Mo: 12 µg (24 % preporučenog dnevog unosa molibdena).
Zemlja porekla: Peru
Recenzije
Još nema komentara.