Opis
Ukiseljene japanske umeboši šljive. Koriste se kao slani začin u jelima od žitarica i mahunarki i za pripremu umaka i variva. Umeboši šljivom i šizo lišćem može da se ukiseli sveže povrće. Prirodni izvor kalcijuma, gvožđa, fosfora i kalijuma.
Umeboši šljive fermentišu u zemljanim ćupovima i do pet godina uz dodatak šizo lišća i morske soli. Fermentisani umeboši proizvodi podižu pH vrednost krvi (alkališu ili stvaraju bazne uslove) i povećavaju otpornost organizma na grip i prehlade a deluju lekovito i kod stomačnih tegoba i mučnine na putovanju. Pomažu u detoksikaciji organizma kako od teških metala, tako i pri trovanju hranom. Čak se i koštice mogu staviti u supu ili pri kuvanju povrća.
Sastav: umeboši šljiva, šizo lišće, morska so.
Nutritivne informacije u 100 g proizvoda:
Energetska vrednost: 121 kJ/ 28 kcal
Masti: 0,1 g ; od kojih zasićene masne kiseline: 0,09 g
Ugljeni hidrati: 6,4 g; od kojih šećeri: 0 g
Proteini: 0,7 g
Zemlja porekla: Japan.
Recenzije
Još nema komentara.