Spelta vita Instant – liofilizovani sok od spelte – 20kesica

3.690,00 rsd

Šifra proizvoda: 2789 Kategorije: , Oznake: ,

Opis

Spelta vita Instant – liofilizovani sok od spelte – 20kesica

  • Pomaže alkalizaciju tela, jača imuni sistem i organizmu pruža energiju
  • Popravlja krvnu sliku, umiruje nervni sistem, štiti nas od virusa i bakterija
  • Poboljšava cirkulaciju, reguliše metabolizam, pomaže u stvaranju hormona
  • Jača kosti, reguliše holesterol, utiče na normalan rad žlezda
  • Sadrži prirodne vitamine, minerale, enzime, mikroelemente i hlorolfil
  • Smanjuje šećer u krvi (mogu da koriste i dijabetičari)
  • Pakovanje sadrži 20 kesica

Kako bi  se olakšao transport i konzumacija originalnog zelenog soka od spelte, liofilizovan je. Liofilizacijom je zeleni sok pretvoren u prah, pri čemu su sačuvani svi vitamini, minerali, enzimi, aminokiseline i hlorfil sadržani u soku.

Zeleni sok od spelte je sladunjav sok koji se dobija hladnim i sporim ceđenjem mladih klica i listova pšenice spelte, nakon čega se napitak brzo zamrzava. Finalni oblik proizvoda dobija se liofilizacijom. Proces se odvija tako što se duboko zamrznuta sirovina unosi u komoru za liofilizaciju gde se sušenje odvija u apsolutnom vakumu pri temperaturama od -40 do -50 C. Voda iz sirovine se izdvaja sublimacijom, čime se omogućava dugotrajno očuvanje osnovnih organoleptičkih svojstava mnogih namirnica.

Ovako dobijen napitak je bogat prirodnim mineralima, hlorofilom i vitaminima koji umornom telu daje energiju. Lako se priprema i idealno je rešenje u svakoj prilici. Spelta Vita INSTANT ima osvežavajuće i podmlađujuće dejstvo na naš organizam. Pomaže kod alkalizacije tela i kod malokrvnostiReguliše probavu, poboljšava fizičku i mentalnu snagu. Visok sadržaj proteina čini speltu idealnom žitaricom za osobe koje imaju problema sa varenjem, za sportiste i osobe koja se bave intenzivnom fizičkom aktivnošću gde je potrebno održavanje mišićne mase, kao i za osobe koje su na dijetalnoj ishrani. Ima drugačije dejstvo na svaki organizam.

Spelta Vita INSTANT je bogata prirodnim vitaminima, mineralima, hlorofilom i enzimima. Hlorofil pruža našem telu veliku količinu kiseonika i stvara baznu sredinu, zbog čega ga nazivaju i tečnim kiseonikom. Molekularna struktura hlorofila koji se nalazi u biljkama pokazuje veliku sličnost sa hemoglobinom koji se nalazi u krvi i raznosi kiseonik po telu. To je prirodni antioksidant.

Spelta Vita INSTANT sadrži balans prirodnih vitamina, naročito vitamina B kompleksa: B1, B2, B3, B6, B9 i vitamina K.

Spelta Vita INSTANT je bogat izvor minerala: magnezijuma, cinka, gvožđa, mangana, bakra i selena i rastvornih biljnih vlakana koja se lako resorbuju.

Spelta reguliše metabolizam, pomaže u stvaranju hormona, jača kosti, poboljšava imunitet, smanjuje šećer u krvi i reguliše holesterol. Dijetetska vlakna spelte pomažu smanjivanju nivoa LDL u krviNiacin-vitamin B3, koji se nalazi u spelti u znatnoj količini, ključan je za normalan rad žlezda, a posebno je bitan za proizvodnju polnih hormona. Spelta ima pozitivnu ulogu u regulaciji hormona i kreatina. Zbog sadržaja bakra i gvožđa poboljšava cirkulaciju. Ugljeni hidrati iz spelte su složene građe i značajan činilac koagulacije i stimulacije imunskog sistema čoveka. Osobe na antikoagulantnoj terapiji, osetljive na vitamin K, pre upotrebe treba da konsultuju svog lekara.

Sastav: 100% liofilizovani sok od pšenične trave – spelte

Način upotrebe:

Odrasli i deca iznad 3 godine: Jednom dnevno sadržaj jedne kesice rastvoriti u vrlo malo vode ili soka i popiti, najbolje ujutru na prazan stomak. U slučaju većih potreba maksimalno uzeti do 4 kesice dnevno.

Nije namenjen osobama preosetljivim na neki od sastojaka, trudnicama, dojiljama i deci ispod 3 godine starosti. Osobe na antikoagulantnoj terapiji, osetljive na vitamin K , pre upotrebe ovog proizvoda treba da konsultuju svog lekara.

Zemlja porekla: Srbija

Dodatne informacije

Težina 0,2 kg

Brand

Zeleno žito Nemet

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju za „Spelta vita Instant – liofilizovani sok od spelte – 20kesica“

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *