Opis
Posle Perua i Ekvadora, nekoliko zemalja Južne Amerike je poznato po dobrom kakaou, među kojima je i Dominikanska Republika. Organski proizvod koji potiče iz male porodične firme koja se bavi kakaoom od 1905. godine!
Način upotrebe: može se koristiti za pripremu toplog napitka, kao dodatak pri pravljenju poslastica, a može se dodavati i različitim smutijima.
Preporučena količina za dnevnu upotrebu: 2-3 supene kašike (oko 15 grama).
Dnevna doza (15 g) kakao praha je bogata bakrom (Cu) i hromom (Cr) i izvor je kalijuma (K), magnezijuma (Mg), cinka (Zn), mangana (Mn) i molibdena (Mo).
Hrom doprinosi održavanju normalnog nivoa glukoze u krvi. Bakar doprinosi zaštiti ćelija od oksidativnog stresa i normalnom funkcionisanju imunog sistema. Kalijum doprinosi održavanju normalnog krvnog pritiska. Magnezijum doprinosi smanjenju umora i iscrpljenosti i normalnoj psihološkoj funkciji. Cink doprinosi normalnom kiselinsko-baznom metabolizmu, normalnom metabolizmu masnih kiselina i ugljenih hidrata, kao i održavanju normalnih kostiju, kose, kože i noktiju.
Nutritivne i zdravstvene informacije u 15 g proizvoda:
Energetska vrednost: 227 kJ / 55 kcal
Masti: 2,09 g ; od kojih zasićene masne kiseline: 1,26 g
Ugljeni hidrati: 2,49 g; od kojih šećeri: 0,08 g
Vlakna: 4,56 g
Proteini: 4,17 g
Cu: 0,58 mg (58% preporučenog dnevog unosa bakra)
Cr: 27,7 µg (69% preporučenog dnevog unosa hroma)
K: 559 mg (28 % preporučenog dnevog unosa kalijuma)
Mg: 83,7 mg (22 % preporučenog dnevog unosa magnezijuma)
Zn: 1,62 mg (16 % preporučenog dnevog unosa cinka)
Mn: 0,40 mg (20 % preporučenog dnevog unosa mangana)
Mo: 11,7 µg (23 % preporučenog dnevog unosa molibdena).
Zemlja porekla: Dominikanska Republika
Recenzije
Još nema komentara.