Čaj od lista sene 80g Josif Pančić

320,00 rsd

Šifra proizvoda: 599 Kategorije: ,

Opis

Čaj od lista sene se koristi kod povremenih zatvora, za regulisanje stolice. Aktivni sastojci lista sene deluju stimulišuće na crevnu peristaltiku, a usled svojih hidrofilnih osobina povećavaju volumen crevnog sadržaja, i na taj način podstiču i olakšavaju pražnjenje creva.

List sene sadrži antrahinonske heterozide (senozide A i B), polisaharide, flavonoide, monoterpene, seskviterpene, fenilpropane, etarsko ulje i palmitinsku kiselinu.

Ograničenja u upotrebi : Upotreba Čaja od lista sene se ne preporučuje tokom trudnoće i dojenja kao ni deci mlađoj od 12 godina.

Neželjeni efekti i/ili interakcije sa lekovima : kod osetljivih osoba, može izazvati grčeve i stomačne bolove. Kontraindikovana je upotreba kod ileusa.

Način pripreme i upotrebe čaja: Jednu kafenu kašičicu lista sene preliti sa 200 ml ključale vode, sud poklopiti i ostaviti da odstoji 10 do 20 minuta. (Čaj se može pripremiti i na sledeći način: jednu kafenu kašičicu lista sene preliti sa 200 ml hladne vode, sud poklopiti i ostaviti da odstoji 12 sati.) Procediti i popiti jednu šolju čaja uveče pre spavanja.

Brand

Institut Josif Pančić

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju za „Čaj od lista sene 80g Josif Pančić“

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *