Ulje crnog kima 30ml Granum

440,00 rsd

Nema na zalihama

Šifra proizvoda: 109 Kategorija:

Opis

Kao izuzetan imunomodulator, ulje crnog kima pomaže pri lečenju ne samo onih bolesti koje nastaju kao posledica oslabljenog imunog sistema, već i onih kod kojih je uzrok preterana imunološka reakcija. Od velikog broja aktivnih sastojaka najdelotvorniji je nigelon, koji opušta mišiće i širi bronhije, i timohinon koji pojačava lučenje žuči, ublažava preveliku kiselost, smanjuje holesterol i pomaže kod probavnih problema.

Zbog svog snažnog antimikrobnog dejstva ulje crnog kima pomaže kod lečenja gripa. Jednom rečju, povoljno deluje na zdravlje organizma u veoma širokom spektru.

Crni kim je jedna od najpoznatijih biljaka u istoriji medicine. U drevnim civilizacijama korišćen je za poboljšanje probave, kod prehlada, glavobolja, infekcija i zubobolja.

Naučna istraživanja, započeta pre oko pola veka, dovela su do otkrića preko stotinu hemijskih sastojaka ali i neverovatnih lekovitih osobina crnog kima. Najpoznatiji proizvod crnog kima je ulje crnog kima koje se koristi u medicinske svrhe. Ovo ulje zbog tehnolškog postupka dobijanja (hladno ceđenje) i kompleksnog hemijskog sastava zadržava sve lekovite osobine samog semena.

Ulje crnog kima se preporučuje kod:

  • alergija
  • astme i drugih respiratornih oboljenja
  • gripa i prehlada
  • hroničnih probavnih problema
  • dijabetesa II i povišenog holesterola
  • ekcema, kožnih gljivica, akni
  • menstrualnih problema
  • nesanice, umora i depresije

Način primene:

Terapijski: Kada su u pitanju alergije, najbolje je započeti sa tretmanom nekoliko meseci pre perioda polinacije jer se najbolji rezultati postižu nakon 8 do 12 nedelja redovne upotrebe. U tom periodu uzimati 2 puta po 25 kapi dnevno. Sa početkom sezone preći na najjaču dozu od 3 puta po 25 kapi dnevno. Nastaviti sa terapijom tokom cvetanja biljke koja je odgovorna za alergijsku reakciju. Tokom jeseni ili zime napraviti pauzu od nekoliko meseci.

Kod ostalih poremećaja treba piti maksimalnu dnevnu dozu od 3 puta po 25 kapi do izlečenja, ili najviše 6 meseci. Napraviti pauzu od 2 meseca, a zatim po potrebi nastaviti.

Preventivno: Piti 1 do 3 puta po 25 kapi dnevno.

Ne preporučuje se prekoračenje dnevne doze. Preparat ne treba da koriste osobe osetljive na sastojak preparata, mala deca, trudnice i žene koje doje. Nisu uočene kontraindikacije pri dužoj upotrebi.

Zemlja porekla: Srbija.

Brand

Granum

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju za „Ulje crnog kima 30ml Granum“

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *