Etarsko ulje peperminta 10ml Probotanic

720,00 rsd

Šifra proizvoda: 122 Kategorije: , Oznake: ,

Opis

Probotanic etarsko ulje peperminta ima jak, čist i ugodan miris koji osvežava, regeneriše i mentalno stimuliše. Pitoma nana ( lat. Mentha piperita ) je najvažnija vrsta nane iz roda Mentha jer sadrži najveću količinu lekovitih materija. Nana ili pepermint je vrlo prijatnog mirisa, a naročito list jer u njemu najviše ima eteričnog ulja, od koga u stvari i potiču zdravstvene dobrobiti ove biljke. Specifičan miris koji osvežava i hladi potiče od najvažnije aktivne supstance nane, mentola, međutim pored njega ova lekovita biljka sadrži i druge korisne sastojke, zbog čega je njeno dejstvo višestruko i raznovrsno a primena široka.

Deluje antiseptično, osvežavajuće, analgetično. Povećava otpornost organizma i smiruje upale. Pepermint je posebno efikasan u lečenju probavnih poremećaja. Ulje peperminta opušta mišiće digestivnog trakta, ublažava grčeve i oslobađa od gasova.

Način upotrebe :

Oralno : koristi se do 2 nedelje u toku jednog meseca ili po potrebi, 1-2 kapi tri puta na dan. Ulje se pije posle obroka, razređeno u kašičici jestivog ulja ili meda.

Inhalacijom : u pola litra vruće vode dodati 1-2 kapi ulja peperminta i pažljivo udisati zatvorenih očiju.

Upozorenja :
Preporučena dnevna doza se ne sme prekoračiti. Proizvod se ne preporučuje trudnicima, dojiljama i deci mlađoj od 12 godina, kao ni o osobama osetljivim na mentol ili nanu. Proizvod ne treba da uzimaju osobe koje imaju teško oštećenja jetre, srčane aritmije, poremećaj akta gutanja, ahlorhidriju, gastroezofagealni refluks, astmu, zapaljenje žučne kese i opstrukciju žučnih puteva. Osobe koje imaju kamen u žuči mogu dobiti kolike zbog holagognog efekta. Upotreba etarskog ulja može izazvati probleme u želucu kod osetljivih osoba. Ne preporučuje se istovremena upotreba ulja peperminta sa lekovima iz grupe antacida, blokatora H2 receptora i inhibitora protonske pumpe.

Brand

Probotanic

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju za „Etarsko ulje peperminta 10ml Probotanic“

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *