Ulje četiri lopova 30 ml Eterra

960,00 rsd

Šifra proizvoda: 124 Kategorije: ,

Opis

Legenda kaže, u epidemiji kuge koja je harala Francuskom 1628-1631, zaražene gradove su pljačkali lopovi koji su, kada su uhvaćeni, otkrili način na koji su to radili, zauzvrat dobivši slobodu. Pravili su sirće sa lekovitim biljkama i njime su trljali ruke pre prilaska mrtvim ljudima da se ne zaraze i stavljali na masku. Kasnije, ta receptura je ušla u Francuskoj u farmaceutski kodeks 1748. a od tada se u apotekama spravljao i prodavao kao prirodni antiseptik.

Danas, imamo varijantu, ne sirćeta, već ulja četiri lopova, koje u sebi sadrži etarska ulja karanfilića, cimeta, ruzmarina, limuna, i eukaliptusa.

Eterra ulje četiri lopova je snažno antibakterijsko, antigljivično i antiseptičko ulje – vrlo efikasno kod prehlade, upale grla i drugih infekcija u gornjim disajnim putevima.

Ulje četiri lopova se koristi za: prehlade, kašalj, glavobolje, masažu bolnih mišića i zglobova, povrede kože i ubode insekata, atletsko stopalo, kao i za osvežavanje i dezinfekciju prostora. Koristi se za inhalaciju, u aroma lampici, difuzeru. Može se koristiti i oralno, uvek razblaženo u kašičici meda ili ulja, uz konsultaciju lekara.

Ulje se uvek koristi razblaženo u nekom baznom ulju (npr. 3 kapi ulja u kašiku ulja masline ili kajsije).

Sastav: Mešavina etarskih ulja karanfilića, cimeta, limuna, eukaliptusa i ruzmarina.

Način upotrebe: Staviti u kašičicu 5-8 kapi sa malo maslinovog ulja i progutati na prvi znak prehlade. Pomešati jednu kap sa kašikom vode i grgljati i progutati za upalu grla. Staviti u bazno ulje i poprskati direktno po koži gornjeg dela grudi i vrata protiv bronhitisa. Staviti ulje na groznicu (herpes simpleks) i afte.

Napomena: Ne preporučuje se upotreba trudnicama, dojiljama, bebama i osobama sa epilepsijom i astmom.

Zemlja porekla: Indija

 

Brand

Eterra

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju za „Ulje četiri lopova 30 ml Eterra“

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *