Opis
Tamari soja sos je ukusom bogat soja sos koji se pravi osamnaestomesečnom fermentacijom zrna soje. Enzimi koji učestvuju u procesu fermentacije stvaraju ugodan miris i ukus a uz to omogućavaju organima za varenje da lakše razlože skrob, proteine, mlečne šečere. Tamari se koristi pri kuvanju povrća, mahunarki ili žitarica i daje jelu slankast ukus, a takođe se koristi i kao dodatak za salate.
Sastav:soja, izvorska voda, morska so. Soja prirodno ne sadrži gluten pa tamari sos mogu koristiti i osobe koje pate od celijakije.
Nutritivne informacije u 100 g proizvoda:
Energetska vrednost: 351 kJ/ 84 kcal
Masti: 0,3 g ; od kojih zasićene masne kiseline: 0 g
Ugljeni hidrati: 8,6 g; od kojih šećeri: 0 g
Proteini: 11,6 g
Zemlja porekla: Japan.
Recenzije
Još nema komentara.