Soldevit vitamin D3 1000 kapi 10 ml

980,00 rsd

Šifra proizvoda: 648 Kategorije: ,

Opis

Soldevit vitamin D3 1000 je prvi dijetetski proizvod vitamina D3 sa dozirnom pumpicom, koja omogućava lako i precizno doziranje i primenu vitamina D3 i pomaže našem organizmu, tako što:

  • održava zdravlje kostiju i zuba
  • omogućava normalno funkcionisanje mišića
  • jača imuni sistem

Posebno se preporučuje ženama u menopauzi, gojaznim osobama i osobama koje se nedovoljno izlažu sunčevom zračenju ali i bilo kome sa deficitom vitamina D. Soldevit vitamin D3 1000 se ne preporučuje deci mlađoj od 3 godine. Posebno je razvijen neutralan ukus koji ih čini prilagodljivim kod osoba različitih starosnih grupa.

Sastav : jedna sprej doza/kap sadrži vitamin D3 (holekalciferol) 1000 i.j.. Bočica je zapremine 10 ml (120 kap doza).

Prirodno, ovaj vitamin nastaje u koži, pod dejstvom sunčevih zraka. Količina vitamina D3 koju telo može da sintetiše zavisi od doba dana kada se izlaže suncu, od godišnjeg doba, pigmentacije kože. Iako leti ima prirodno više sunca, upotreba krema sa zaštitnim faktorom smanjuje količinu zraka koje upija koža, pa će samim tim i proizvodnja vitamina D biti nesrazmerna stvarnom vremenu provedenom na suncu.

Zdravo i odgovorno izlaganje sunčevoj svetlosti, 10-15 minuta dnevno u periodu od 10-15h, tri puta nedeljno (proleće, leto i rana jesen), a zimi svakodnevno, omogućava nam stvaranje optimalnih količina vit D3 u organizmu. Iako se sintetiše u koži i unosi u organizam i hranom, kod ljudi različitih starosnih grupa širom sveta postoji njegov deficit zbog restriktivnih dijeta, manjeg boravka u prirodi i izlaganja suncu.

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju za „Soldevit vitamin D3 1000 kapi 10 ml“

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *