Shenemil Biomaska 75ml

575,00 rsd

Šifra proizvoda: 56 Kategorije: , , Oznake: ,

Opis

Shenemil Biomaska 75ml

Biomaska je prirodna maska na bazi gline koja omogućuje pojačan dotok krvi i time hrani kožu, uklanja nečistoće i vraća elastičnost kože. Za sve tipove kože.

Maska za lice, akne, bubuljice, protiv bora, za izražene i otekle podočnjake, ispucale i hrapave laktove, kolena i pete, celulit, ujede komaraca, neprijatan miris nogu, širok spektar kožnih oboljenja i dr.

Glina se može koristiti za bilo koji tretman kože, zdrave ili obolele.

POSTUPAK SKIDANJA BIOMASKE SA KOŽE: Mekom, vlažnom tkaninom ili vatom dobro nakvasiti lice, da zasušena glina opet postane gel, a zatim je blagim masiranjem skinuti.

NAPOMENE:

  • Nakon zasušivanja Biomaske na koži javlja se blago peckanje i svrab što ukazuje na dobru prokrvljenost u tom delu.
  • Biomaska ne sme biti u kontaktu sa predmetima od metala.
  • Nakon skidanja maske može se javiti crvenilo, koje je posledica pojačane cirkulacije krvi, i nestaje za 20-30 min.
  • Ovo uputstvo je urađeno prema praktičnim rezultatima primene bentonitne gline u farmaceutskoj i kozmetičkoj tehnologiji.

Sastojci (INCI): Voda (water), glina (clay), vitamin C (ascorbic acid), ksantan guma (, xanthan gum), natrijum karbonat (sodium bicarbonate), uljni ekstrakt hajdučke trave (yarrow oil extract), ekstrakt ploda divljeg kestena (horse chestnut seed extract), ekstrakt tamjana (frankincense extract), ekstrakt šipurka (rosehip extract), salicil (salicylic acid), vitamin E (tocopherol) i parfem (parfum).

Proizvedeno po tehnologiji prof. dr Staniše Stojiljkovića

Primeri primene:

MASKA ZA LICE I PROTIV BORA: Namazati Biomasku u debljem sloju na licu, ali izbegavati podočnjake. Skinuti* je posle 20-30 min.
Nakon skidanja maske može se javiti crvenilo, koje je posledica pojačane cirkulacije krvi, a nestaje za 20-30 min. Zbog toga se, sat nakon skidanja maske, ne preporučuje nanošenje bilo koje kreme. Ovaj proizvod mogu koristiti i osobe sa osetljivom kožom, jer je temeljno čisti, a koža postaje zategnuta, elastična i osvežena. Maska se može nanositi 2-5 puta nedeljno.

AKNE (BUBULJICE) mogu se uspešno otkloniti mazanjem Biomaske (u tanjem sloju) po celom licu, a kod manjeg broja bubuljica samo po površini gde su prisutne. Potrebno je prenoćiti sa ovom maskom.
Kod bubuljica koje su u prvoj fazi pojavljivanja glina ne dozvoljava da se razviju u gnojne, a kod gnojnih sprečava mogućnost nastanka ožiljaka.
Skidanje ove maske vrši se kao kod maske za lice i protiv bora. Postupak se ponavlja do nestanka bubuljica.

ZA ZAŠTITU KOŽE LICA PRILIKOM FARBANJA KOSE. Pre farbanja kose, Biomaskom namazati predeo lica koji se graniči sa kosom, sačekati da se zasuši, a zatim farbati kosu. Biomaska sprečava bojenje kože lica. Skinuti* je na način kao i kod prethodnih maski.

KOD MIGRENA. Na potiljak i čelo naizmenično treba stavljati Biomasku u više slojeva, držati jedan sat, a zatim skinuti*.

KOD IZRAŽENIH I OTEKLIH PODOČNJAKA. Mazati Biomasku u tankom sloju samo u predelu ispod očiju i držati tako 15-20 min, a potom skinuti*. Nipošto ne treba mazati celo lice i podočnjake istovremeno, već samo naizmenično, s pauzom od jednog sata.

KOD ISPUCALIH I HRAPAVIH LAKTOVA, KOLENA I PETE. Namazati Biomasku, držati 1-2 sata, a zatim skinuti*. Postupak se može ponavljati sve dok laktovi i kolena ne postanu glatki.

KOD NEPRIJATNOG MIRISA NOGU. Biomasku treba mazati između prstiju,a posle zasušivanja potrebno je oprati noge, osušiti, ponovo namazati Biomasku i tako je držaiti u toku dana i noći.

KOD UPALE KRAJNIKA. Preko gaze naneti Biomasku u debljem sloju. Na prednji deo vrata staviti onu stranu gaze koja nije namazana. Preko gaze i Biomaske može se staviti polietilenska kesa, koja bi usmerila aktivne komponente ka koži.

KOD OTVORENIH RANA, OGRBOTINA, ČIREVA, SPOLJNIH TUMORA I MASNIH TKIVA. Biomaska se oko otvorene rane po potrebi maže više puta dnevno. Ogrebotine, čireve i tumore mazati i tako držati u toku dana i noći. Takođe se može namazati gaza ili zavoj, i staviti preko rane.

KOD UJEDA KOMARACA I OSTALIH ISEKATA. Mesto ujeda namazati Biomaskom čim pre, i tako namazanu držati što je duže moguće. Eleminiše svrab i otok.

BIOMASKA SE MOŽE KORISTITI I KOD: ekcema, herpesa, šuljeva, dermatita, psorijaze, svih gljivičnih oboljenja, alergija, upale sinusa, kurjeg oka, otoka od ujeda, zapaljenja ili udara. Konačno, glina nije štetna za bilo koji spoljašnji tretman kože, zdrave ili obolele.

ZA OTKLANJANJE MASNIH MRLJA SA TKANINA. Dobro utrljati Biomasku preko masne mrlje sa lica i naličja tkanine, i ostaviti da tako odstoji 3-4 dana. Ako je tkanina već prana a mrlja i dalje prisutna, namazati glinu istim postupkom i ostaviti tkaninu da odstoji 5-7 dana. Nakon toga, tkaninu oprati na uobičajen način.

Zemlja porekla: Srbija

Brand

Shenemil

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju za „Shenemil Biomaska 75ml“

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *