Organski sirovi šećer od agave 150g SuperFood

360,00 rsd

Šifra proizvoda: 1189 Kategorije: , Oznake: ,

Opis

Organski sirovi šećer od agave je prirodni zaslađivač i odlična zamena za beli i smeđi šećer. Agavin šećer je u stvari dehidrirani oblik sirupa od agave. Dobija se sušenjem agave sirupa, pri čemu se uklanja sva vlaga.

Ovaj sirovi smeđi organski šećer je najmanje rafinisan od svih šećera koji se proizvode od agave. Dobija se od meksičkoe plave agave, bez upotrebe veštačkih đubriva, herbicida i i pesticida, a sadrži fruktozu, glukozu, kao i izvesnu količinu gvožđa. Izdvaja se polako i potpuno je sirov, zato što temperatura u procesu izdvajanja nikad ne prelazi 42°C. Ne sadrži aditive.Upotrebljen je poseban proces da se uduva vazduh u agave šećer kako bi promenio teksturu od praha u granuliranu. Tako šećer ostaje sirov, zadržava veoma lep ukus, a granulirana struktura sprečava slepljivanje.

Sirovi šećer od agave se lako rastvara i može se koristiti za zaslađivanje kafe, čaja, toplih napitaka. Odličan je za sve vrste kolača, peciva i može da zameni šećer u svim receptima. Ima nizak glikemijski indeks (oko 17) i veliku većinu šećera čini fruktoza, ali osobe koje boluju od dijabetesa ipak ne bi smele da ga koriste bez prethodne konsultacije sa lekarom.

Naš savet je da agavin šećer treba redukovano konzumirati, bez obzira na nizak glikemijski indeks. Dakle samo ponekad u dezertima, a ne svakodnevno. Razlog je specifičnost metabolizma fruktoze, pošto naš organizam ima ograničen kapacitet metabolisanja ovog voćnog šećera.

Nutritivne informacije u 100 g proizvoda:

Energetska vrednost: 1603 kJ / 378 kcal

Masti: 0;

Ugljeni hidrati: 91 g;

Proteini: 0,7 g.

Zemlja porekla: Mesksiko.

Brand

SuperFood

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju za „Organski sirovi šećer od agave 150g SuperFood“

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *