Opis
Organski oljušteni ovas je odličan izvor rastvorljivih biljnih vlakana i sadrži beta glukane koji mogu da snize holesterol i doprinesu stabilizaciji nivoa šećera u krvi. Visok sadržaj vlakana automatski znači nizak glikemijski indeks, sporo podizanje šećera u krvi i produžen osećaj sitosti. Beta-glukan iz ovsa usporava podizanje nivoa glukoze u krvi nakon obroka i usporava pad glukoze na nivo pre unosa hrane, tako što produžava apsorpciju ugljenih hidrata u krv, što sprečava nagle oscilacije nivoa šećera u krvi. Pored toga, ovas je žitarica koja prirodno ne sadrži gluten, što je važno za one koji nastoje da izbegavaju gluten u ishrani. Ova žitarica je takođe prirodni izvor vitamina E – antioksidansa koji štiti holesterol i trigliceride od oksidacije i pretvaranja u štetne oblike.
Priprema: 100 g opranog i oljuštenog ovsa staviti u sud i dodati 0,5 l vode. Kuvati 15-20 minuta i paziti da se zrna ne raskuvaju.
Nutritivne informacije u 100 g proizvoda:
Energetska vrednost: 389 kcal
Masti: 7 g ; od kojih zasićene masne kiseline: 1 g
Ugljeni hidrati: 66 g
Proteini: 17 g
Vlakna: 11 g.
Zemlja porekla: Holandija.
Recenzije
Još nema komentara.