Organski kokosov šećer 100g Super Food

170,00 rsd

Šifra proizvoda: 1426 Kategorije: , Oznaka:

Opis

Organski kokosov šećer 100g Super Food

Kokosov šećer je prirodni zaslađivač i idealna je zamena za beli i smeđi šećer. Dobija se tradicionalnim sakupljanjem nektara kokosovog cveta. Prirodne je boje, mirisa i ukusa koji blago podseća na karamelu. Kokosov šećer ima znatno niži glikemijski indeks nego beli i smeđi šećer, pa je pogodan za one koji nastoje da održe stabilne nivoe šećera u krvi. Sadrži kalijum, magnezijum, cink, gvožđe vitamine B grupe, pa čak i vitamin C, kao i neke aminokiseline. Organski kokosov šećer proizveden je po visokim standardima strogo kontrolisan organske proizvodnje, bez upotrebe veštačkih đubriva, herbicida i pesticida. Nije rafinisan i ne sadrži aditive i konzervanse.

Kokosov šećer je prirodni zaslađivač koji je možda nešto skuplji od običnog belog šećera, ali ima određena svojstva koja ga čine boljom opcijom od dosta drugih zaslađivača. Na primer, kokosov šećer sadrži vitamine i minerale u malim količinama, i bolji je za digestivni trakt od običnog šećera, a pogodniji je i za dijabetičare. Za razliku od običnog šećera, kokosov šećer sadrži i neke minerale u tragovima, kao što su gvožđe, cink, kalcijum i kalijum. Sadrži i nešto kratkolančanih masnih kiselina, polienola i antioksidanasa. Takođe sadrži i biljno vlakno inulin. Sve te stvari mu daju prednost u odnosu na obični, rafinisani šećer.

Kokosov šećer je prirodni šećer dobijen od cvetova kokosovog drveća. Jedini način na koji se prerađuje je grejanje cvetnog sirupa kokosa, tako da ne sadrži ni aditive, ni izbeljivače ni bilo koje druge hemikalije. Po boji i ukusu je sličan smeđem šećeru. Ali, kokosov šećer ima primesu ukusa karamele, tako da je još finiji.

Koristi se kao zamena i za beli šećer i za smeđi šećer u odnosu 1:1

Zemlja porekla: Indonezija

Brand

SuperFood

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju za „Organski kokosov šećer 100g Super Food“

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *