Opis
Kumin zrno ili indijski kim daje hrani prefinjen i specifičan ukus, svojstven indijskoj kuhinji. Zbog izuzetne arome zrno kumina je omiljeni začin u brojnim istočnjačkim kuhinjama. Indijski kim je obavezan sastojak karija, nekih tradicionalnih francuskih hlebova ali i poznatih začinskih mešavina.
Upotreba: koristi se u pripremi svih vrsta jela – od peciva i salata do jela od povrća, pirinča, mahunarki, sira i raznih priloga.
Redovna upotreba kima u pripremi hrane povoljno deluje na:
• Poboljšanje varenja
• Smanjenje gasova, nadutosti i grčeva
• Neutralisanje viška kiseline
• Normalno lučenje probavnih enzima
• Čak i na probleme sa mokraćnim putevima
Kumin je odličan začin za povrće i mahunarke jer naglašava prirodnu slatkoću ovih namirnica i neutrališe njihovu oporost i sklonost ka stvaranju gasova u crevima.
Zemlja porekla: Sirija.
Recenzije
Još nema komentara.