Opis
Kajsija prirodno sušena domaćeg porekla. Suva kajsija je sjajan izvor energije preko jeseni i zime.
Suvo voće prirodno sadrži više šećera nego sveže, ali problem koji smo primetili kod suvog voća je taj da dosta proizvođača prska voće glukozno-fruktoznim sirupom. Ovaj sirup voću dodaje prazne kalorije i čini ga “neodoljivim” – u smislu da je vrlo teško zaustaviti se sa konzumiranjem, što je slučaj sa industrijskim slatkišima i sokovima jer su i oni puni glukozno-fruktoznog sirupa. Najčešće se sirup uptorebljava u drugoj fazi osmotskog sušenja voća.
Drugi problem na koji smo naišli je prisustvo štetnog konzervansa sumpor-dioksida. Prirodno sušena kajsija je sušena na suncu uz dodatak prirodnog soka od jabuke: bez glukozno-fruktoznog sirupa i bez konzervansa.
Napomena: izražena cena se odnosi na 100g proizvoda.
Recenzije
Još nema komentara.