Eterično ulje ruzmarin 5ml Siempreviva Oils

600,00 rsd

Šifra proizvoda: 1886 Kategorije: , Oznake: , ,

Opis

Mediteranske kulture etarsko ulje ruzmarina koriste u ispiranju kose za podsticanje rasta kose već stotinama godina unazad. To je zato što njegovi sastojci stimulišu folikule dlake i mikrocirkulaciju skalpa, pa je poželjan dodatak šamponima za rast kose i sprečavanje njenog opadanja. Takođe ovo eterično ulje vlaži suvo vlasište kako bi smanjuje stvaranje peruti.

Dodato u kremu ublažava tegobe kod ekcema i dermatitisa, suzbija suvišno lučenje masnoće i sprečava nastanak akni. Eterično ulje ruzmarina ima potencijal da stimuliše protok krvi čime se poboljšava cirkulacija pa se koristi protiv celulita i za za masiranje bolnih regija.

Nekoliko kapi ovog ulja dodatog u aroma difuzer poboljšava koncentraciju i olakšava pamćenje. Takođe se inhalacijom eteričnog ulja ruzmarina smanju aktivnosti hormona stresa.

Latinski naziv: Rosmarinus officinalis

Uzgoj: ekološki.

Način dobijanja: parnom destilacijom.

Deo biljke: lišće i cvet.

Sastav: 100% čisto i nerazblaženo, bez aditiva i primesa.

Glavni hemijski sastojci: 1,8-Cineole, a-pinene, camphor, camphene.

Aroma: drvenasta i zimzelena.

NAPOMENE:

Držati van domašaja dece. Izbegavati kontakt sa očima. Ako ste trudni ili dojite, ili uzimate određene lekove pre upotrebe konsultujte svog lekara. Molimo držite se one doze koju Vam je preporučila stručna osoba. Eterična ulja, hidrolati i macerati nisu hrana ili dodatak ishrani, pa ne dolaze uz uputstvo za upotrebu. Na tržištu se nalaze kao sirovine, što znači da od krajnjeg korisnika zavisi za šta će koristiti konkretan proizvod. Sva eterična ulja potrebno je razblažiti pre nanošenja na kožu (izuzeci: rimska kamilica i lavanda po 1-2 kapi i čajevac direktno na akne).

Zemlja porekla: Srbija.

Brand

Siempreviva Oils

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju za „Eterično ulje ruzmarin 5ml Siempreviva Oils“

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *