Opis
Amla prah ili indijska grožđica, je plod koji se vekovima koristi u tradicionalnoj ajurvedskoj medicini. Veoma je bogata antioksidansima od kojih prednjači vitamin C a sadrži i dosta polifenola, tanina i flavonoida.
Amla je snažan čistač slobodnih radikala, a takođe se nalazi i u brojnim proizvodima za negu tela i lepotu. U ajurvedskim biljnim mešavinama, indijska grožđica se redovno koristi, pre svega kao osnovni, primarni sastojak, na primer u drevnom ajurvedskom proizvodu zvanom Čijavanpraš.
Način upotrebe: 1/2 – 1 kašičicu amla praha rastopiti u 2dl mlake vode i popiti ujutro sat vremena posle doručka i uveče pre spavanja. Zbog kiselkasto – gorkog ukusa koji je karakterističan za amla prah, može se pomešati sa nekim sveže ceđenim sokom ili sa medom ili posuti na neko slatko voće.
Zemlja porekla: Indija.
Recenzije
Još nema komentara.