Susamovo svetlo ulje 250ml Granum

875,00 rsd

Šifra proizvoda: 108 Kategorije: ,

Opis

Hladno ceđeno nerafinisano svetlo susamovo ulje se dobija postupkom hladnog ceđenja sirovog semena susama. Susamovo ulje ima visoku tačku dimljenja i zbog toga je pogodno za prženje, pečenje, kuvanje i dinstanje, a  može se koristiti i u salatama. U kozmetičke svrhe ga je najbolje nanositi na vlažnu kožu radi brže apsorpcije.

Za razliku od industrijski proizvedenog ulja koje mora da prođe kroz puno faza rafinacije, hladno ceđeno ulje je  prijatnog mirisa u ukusa karakterističnog za sirovinu i ne mora da prođe ni kroz jednu fazu rafinacije. Hladno presovano ulje se dobija mehaničkim ceđenjem semena. Tako dobijeno ulje u potpunosti zadržava sve hranljive sastojke, pre svega esencijalne masne kiseline, kojima seme prirodno obiluje.

Susamovo ulje sasdrži linoleisnku kiselinu – esencijalnu omega-6 masnu kiselinu. Ovu masnu kiselinu ljudski organizam ne može da stvori, već je jedino hrana put unosa linoleinske kiseline koja inače ulazi u strukture ćelijskih membrana. Nerafinisano susamovo ulje sadrži antioksidans sezamol, koji ga štiti od kvarenja. Antioksidansi pomažu telu u borbi protiv slobodnih radikala.

Alergeni: može sadržati koštunjavo voće i susam u tragovima.

Zemlja porekla: Srbija.

Brand

Granum

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju za „Susamovo svetlo ulje 250ml Granum“

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *