Sirup od urme 500g

340,00 rsd

Šifra proizvoda: 1232 Kategorije: ,

Opis

Sirup od urme je prirodna i zdrava zamena za šećer. Jedini sastojci ovog proizvoda su urme (100% urme), što znači da nema konzervansa, veštačkih zaslađivača, pojačivača ukusa i ostalih aditiva.

Sirup je tamne, skoro crne boje, sa slatkog i jakog ukusa. Koristi se kao prirodni zaslađivač u raznim domaćim slatkišima i poslasticama, sladoledima i drugim receptima. Urme su zadržale svoje prirodne nutrijente, pa sirup sadrži vlakna i minerale: kalijum, kalcijum, gvožđe i magnezijum.

U poslednje vreme sve je više studija koje potvrđuju da bi osobe koje boluju od dijabetesa mogle da konzumiraju urme. Ceo plod urme sadrži glukozu, fruktozu, nešto manje saharoze i vlakna – upravo su vlakna ta koja smanjuju glikemijski indeks urmi na 35-45 pa je opšti zaključak da dijabetičari smeju da pojedu do 3 urme dnevno. S obzirom da su vlakna veliki molekuli čiji se sadržaj mehaničkom obradom ploda smanjuje, što znači da se povećava glikemijski indeks krajnjeg proizvoda, mi ne preporučujemo konzumiranje sirupa od urme osobama koje boluju od dijabetesa.

Zemlja porekla: Iran.

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju za „Sirup od urme 500g“

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *