Pure noćni ulošci sa krilcima 10kom

647,00 rsd

Šifra proizvoda: 2352 Kategorija: Oznaka:

Opis

Pure noćni ulošci sa krilcima 10kom

Pure noćni ulošci sa krilcima su proizvedeni od sertifikovanog organskog pamuka ne sadrže superapsorbujuće polimere (SAP). Namenjeni su svakom, a naročito za osetljivu kožu, sklonu alergijama i iritacijama. Dužina uložaka je 28cm.

  • Površinski sloj i upijajuće jezgro: 100% organski pamuk koji poseduje GOTS sertifikat (Global Organic Textile Standard) izdat od strane ICEA (Ethical and Environmental Certification Institute). Ne sadrže parfeme i boje i nisu beljeni hlorom.
  • Nepropusni sloj i omot: sertifikovani biorazgradivi materijal.
  • Lepak koji pomaže da se uložak pričvrsti za donji veš: netoksičan, u skladu sa propisima Evropske Unije kojima se reguliše upotreba lepka u pakovanju hrane.
  • Samolepljiva traka – papir obložen silikonom.
  • Pakovanje  – reciklirani karton koji se ponovo može reciklirati.

Šta čini PURE drugačijim?

PURE koncept promoviše jednostavnost i transparentnost sastava proizvoda i u svom asortimanu nudi isključivo proizvode koji su netoksični, zdravi i sigurni za upotrebu, a da pri tome vodimo računa i o uticaju na okolinu.

Puno poznatih komercijalnih brendova ima menstrualne proizvode koji su uglavnom izrađeni od plastike i sintetičkih materijala kao što su poliester, polietilen i polipropilen, a dodaju u njih i veštačke boje i mirise o čijem sastavu korisnicima nisu direktno dostupne informacije. Svi ovi materijali i dodate hemikalije mogu izazvati iritacije, pa čak i alergijske reakcije osetljive kože intimne regije. Zabrinjavajuća je činjenica da su određene hemikalije prepoznate kao toksične i zabranjene u određenim zemljama, dok ih u drugim regulativa ne prepoznaje kao zabrinjavajuće. Kao na primer dioksin koji nastaje kao nusproizvod procesa izbeljivanja i klasifikovan kao teško uništiv i istrajan zagađivač životne sredine. Dioksin je veoma toksičan i može uzrokovati reproduktivne i razvojne probleme, oštetiti imuni sistem, uticati na rad hormona čak i izazvati kancer.

Druga negativna strana menstrualnih uložaka napravljenih od plastike je ta da uloške koje danas iskoristimo, ostaju i zagađivuju zemljište narednih 500 godina koliko im je potrebno da se razgrade.

Zbog svega navedenog, Pure ulošci u površinskom sloju i kompletnom upijajućem jezgru sadrže samo 100% GOTS sertifikovan organski pamuk. GOTS (Global Organic Textile Standard) pruža kredibilnu garanciju krajnjem potrošaču da proizvod koji koristi sadrži etički proizveden pamuk, uzgojen bez hemijskih pesticida, bez upotrebe prinudnog i dečijeg rada, uz poštovanje i ekološkog i društveno odgovornog aspekta. A Market zdravlja je tu da ponudi samo najbolje. 🙂

Brand

Go Pure Way

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju za „Pure noćni ulošci sa krilcima 10kom“

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *