Opis
Pahuljice od celog zrna pirinča. Pirinač je žitarica koja prirodno ne sadrži gluten.
Pirinač u ovim pahuljicama dolazi sa juga Rusije (Kubanj), iz optimalne klimatske zone za uzgoj pirinča. Pahuljice nastaju presovanjem pod pritiskom celog zrna pirinča – bez dodatka, bez konzervansa. Pri ovakvoj obradi zrno ne gubi svoja prirodna svojstva i postaje važan sastojak zdravog, hranjivog doručka.
Priprema:
- prelijte pahuljice u odnosu 1:2 – jedna šolja pirinča, i dve šolje vruće vode
- promešajte, poklopite i ostavite da odstoje 5 minuta.
- pretvorite svoj doručak u topli dezert, uz dodatak banane, suvog ili sveže voća, džema ili meda.
- ako ih prelijete toplim mlekom, dobijate sutlijaš.
Nutritivne informacije u 100 g proizvoda u suvom stanju:
Energetska vrednost: 1495 kJ/ 358 kcal
Masti: 0,66 g ; od kojih zasićene masne kiseline: 0,12 g
Ugljeni hidrati: 80 g; od kojih šećeri: < 1 g
Proteini: 6,5 g
Vlakna: 3 g
So: < 0,01 g.
Zemlja porekla: Rusija.
Recenzije
Još nema komentara.