Opis
Organski skrob od tapioke ili tapioka brašno je bele boje, neutralnog ukusa. Skrob od tapioke se dobija iz korena biljke kasava (Manihot esculenta), poreklom iz Brazila. Tapioka brašno se najbolje slaže u kombinaciji sa drugim brašnima bez glutena, za povezivanje i poboljšavanje strukture peciva. Zbog svoje izuzetno glatke i fine teksture koristi se za zgušnjavanje sosova, umaka i supa.
Tapioka (tj biljka kasava) prirodno ne sadrži gluten, ali ovo pakovanje brašna-skroba od tapioke ne poseduje bezglutenski sertifikat.
Tapioka ne utiče na boju, miris i ukus jela, pa se može koristiti za slatka i slana jela i nalazi primenu u povećavanju gustine umaka, supa, preliva i filova, kao i u pudinzima. Ima snažnu sposobnost zgušnjavanja, čak i na nižim temperaturama. U kombinaciji sa drugim brašnima bez glutena, posebno pirinčanim, bademovim i kokosovim daje najbolje rezultate i hrskavu koricu pecivima.
Nutritivne infomracije u 100g proizvoda:
Energetska vrednost: 1498 kJ / 358 kcal
Masti: 0,2 g; od kojih zasićene masne kiseline: 0,01 g;
Ugljeni hidrati: 88,69 g; od kojih šećeri: 3,35 g
Proteini: 0,19 g
Vlakna: 0,9 g
Zemlja porekla: Tajland.
Recenzije
Još nema komentara.