Opis
Organska heljda je žitarica koja prirodno ne sadrži gluten. Prirodni izvor proteina, a bogata je i vlaknima. Lako se priprema i odličan je prilog uz razna jela od povrća ili mahunarki.
Veoma je dobra za vegetarijance jer sadrži min. 10 % proteina, a izvor je i esencijalne aminokiseline lizina. Heljdina kaša je tradicionalan doručak u severnim zemljama, jer greje i daje puno energije.
Priprema: 1 šolja heljde se prelije sa 5 šolja kipuće vode i prstohvatom soli. Poklopljeno, i na smanjoj temperaturi, kuva se oko 30 minuta.
Nutritivne informacije u 100 g proizvoda:
Energetska vrednost: 1440 kJ/ 343 kcal
Masti: 3,4 g ; od kojih zasićene masne kiseline: 0,7 g
Ugljeni hidrati: 61,5 g; od kojih šećeri: 2 g
Proteini: 13,3 g
Vlakna: 10 g
Zemlja porekla: Kina.
Recenzije
Još nema komentara.