Menstrualna čašica veličina A AllMatters

3.500,00 rsd

Šifra proizvoda: 2019 Kategorija: Oznaka:

Opis

Menstrualna čašica veličina A AllMatters namenjena je za one koje nisu rodile vaginalno. Sve AllMatters menstrualne čašice su napravljene od 100% mekog medicinskog silikona. Praktična, zdrava i ekološka zamena za uloške i tampone.

AllMatters menstrualne čašice nose sertifikate Allergy Certified i registraciju u Vegan Society što potvrđuje da su bez alergena i da su pogodne za vegane. Takođe su odobrene i od strane FDA – američke agencije za hranu i lekove. Čašica je upakovana u ekološko pakovanje od FSC sertifikovanog kartona koji se reciklira, a torbica za nošenje čašice je od nebeljenog organskog pamuka, tako da kompletan proizvod ne sadrži plastiku. Čašica se može nositi čak do 12 sati i može trajati godinama, tako da nema stvaranja stalnog otpada.

Proizvedeno u Nemačkoj.

U nastavku je video uputstvo, a ispod i deo o najčešće postavljenim pitanjima vezanim za pravilnu upotrebu čašice:

Kako se koristi?

Korak 1 – presavij i umetni: Čašica se nakon umetanja otvara i prijanja na zidove vagine, stvarajući blagi vakuum koji osigurava da ostane na mestu.

Korak 2 – nosi do 12h: Kada je pravilno postavljena, ne bi trebalo da osetiš čašicu. Plivaj, igraj, bavi se sportom i zaboravi na menstruaciju.

Korak 3 – isprazni, isperi, ponovi: Čak ni javni toaleti nisu izazov – možeš iskoristiti toaletni papir i isprati AllMatters čašicu kada se vratiš kući.

Kako odložiti čašicu?

Silikonska čašica:

Ukoliko svoju staru čašicu odložiš u kantu, u mnogim gradovima ona će biti spaljena da bi se stvorila energija. Ako ne želiš da je baciš u kantu za otpatke, možeš je i sama spaliti u kontrolisanom okruženju. Silikon je u osnovi pesak (kvarc) i ispušta vrlo malo ugljen-dioksida – CO2, upravo zbog male količine medicinskog silikona koji se koristi u proizvodnji svake čašice.

Pamučna torbica:

Svoju pamučnu torbicu možeš ostaviti u lokalnom postrojenju za reciklažu zajedno sa drugim tekstilom. U mnogim gradovima će i pamučna torbica takođe biti spaljena da bi se stvorila energija.

Pakovanje:

Sva naša ambalaža je napravljena od recikliranog i/ili papira i kartona koji može lako da se reciklira. Odloži AllMatters pakovanje u odgovarajuću kantu, u skladu sa lokalnim propisima o recikliranju.

Kako da očistim čašicu u javnim toaletima?

Sa sobom možeš poneti flaširanu vodu ili koristiti dezinfekcionu maramicu. Ako nemaš ni jedno ni drugo, iskoristi toalet papir i isperi svoju AllMatters čašicu kada se vratiš kući.

Da li mogu da budem sigurna da čašica neće curiti?

Da. Kada je pravilno umetnuta, čašica ne bi trebalo da curi, tj. ako nije potpuno puna (i pod pretpostavkom da si izabrala pravu veličinu).

Koliko dugo traje silikonska čašica?

AllMatters čašica je napravljena od postojanog medicinskog silikona i detaljno je testirana da traje godinama. Ukoliko primetiš da materijal počinje da se lepi ili puca, preporučujemo da je zameniš.

Da li je bezbedno i higijenski koristiti menstrualnu čašicu?

Da. AllMatters čašica je napravljena od higijenskog medicinskog silikona, materijala koji je testiran na biokompatibilnost i bezbedan je za umetanje unutar tela. Ne sadrži BPA ili lateks. Takođe, naša menstrualna čašica poseduje sertifikat o materijalu bez alergena potvrđen od strane AllergyCertified i registrovana je u The Vegan Society.

Mogu li koristiti čašicu sa spiralom?

Menstrualna čašica se može koristiti sa spiralom, ali s obzirom da stvara blagi vakum, neophodno je otkloniti vakum pritiskanjem dna čašice pre uklanjanja. Preporučujemo da se konsultuješ sa svojim ginekologom pre upotrebe, a ako si upravo ugradila spiralu, preporučujemo da sačekaš najmanje 2 ciklusa pre nego što počneš da koristiš AllMatters menstrualnu čašicu.

Detaljnije o samom proizvodu:

Materijal

AllMatters menstrualna čašica napravljena je od 100% medicinskog silikona bez boje, proizvedena u Nemačkoj.

U pakovanju se nalazi i torbica od organskog pamuka za čašicu.

Veličina MINI / Veličina A / Veličina B

Prečnik: 37 mm / 41 mm / 44 mm
Ukupna dužina čašice: 58 mm / 70 mm / 72 mm
Dužina nastavka: 18 mm / 20 mm / 18 mm
Kapacitet: 19 ml / 27 ml / 33 ml

Brand

AllMatters

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju za „Menstrualna čašica veličina A AllMatters“

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *