Melprop D – mast za tretman rana i opekotina 50g

720,00 rsd

Opis

Melprop D – mast za tretman rana i opekotina 

po recepturi doktora Nikolića

Delovanje:
Melprop D mast, formulisana na bazi kantarionovog i maslinovog ulja, nevena i hajdučke trave, pomaže kod opekotina bez obzira na njihovo poreklo, trofičnih rana, svežih rana, različitih oštećenja kože, smrzotina, upalnih procesa na koži. Kod primarne upotrebe masti, vrlo brzo dolazi do smanjenja inflamatornog efekta, ublažavanja bola i regeneracije kože.

Preporučuje se:
• kod opekotina od zagrejanih predmeta, vrele tečnosti, radioterapije, sunca
• kod dekubitusa i ulkusa potkolenice
• kod oštećenja kože kaustičnim supstancama i kiselinama
• kod svežih rana, posekotina i oderotina

Sastav (INCI):
Hypericum perforatum oil, Olea europaea oil, Calendula officinalis oil, Achillea millefolium extract, Cera flava, Cera alba, Aqua, Palmolive extract.

Način upotrebe:
Pre upotrebe masti, rana se hirurški obrađuje i pritom se vodi računa da ne dođe do krvarenja, kako se ne bi usporio proces regeneracije kože. Dorada rana i opekotina može se uraditi i narednog dana. Posle obrade i ispiranja, mast se nanosi na ranu ili opečena mesta u debljem sloju, prekrije se sterilnom gazom i zavije zavojem. Ukoliko je rana ili opekotina na većoj površini kože i većeg stepena, uključuje se antibiotska terapija (oralno za manje, intramuskularno i intravenozno za veće površine kože). Preporuka za teže slučajeve je ambulantno – bolničko tretiranje uz pomoć Melprop-D masti. Previjanje je u zavisnosti od rane ili stepena opekotina na svakih 24h ili 48h. Isti način upotrebe važi i za trofične rane, dekubituse i ulkuse. Opekotine na licu se tretiraju otvoreno osim u izuzetnim slučajevima (prisustvo masti u očima može da zasmeta). Opekotine prvog stepena kao i blaže opekotine od sunca se tretiraju takođe otvoreno, ali se ta mesta tretiraju češće i mast se nanosi u debljem sloju.

Napomena:
Ne preporučuje se primena proizvoda osobama alergičnim na neki od navedenih sastojaka. Prilikom upotrebe proizvoda, u kontaktu sa garderobom može doći do oštećenja iste.

Način čuvanja:
Čuvati na sobnoj temperaturi, bez direktnog izlaganja sunčevoj svetlosti. Preporuka je da se proizvod nakon otvaranja čuva u frižideru.

Zemlja porekla: Srbija

Brand

Plus Pharmaceuticals

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju za „Melprop D – mast za tretman rana i opekotina 50g“

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *