Marigold eterično ulje cimeta 10ml

430,00 rsd

Šifra proizvoda: 1023 Kategorije: , Oznake: ,

Opis

Marigold eterično ulje cimeta je veoma cenjeno u aromaterapiji. Koristi se u borbi protiv iscrpljenosti, depresije i slabosti. Takođe, odlična je prevencija gripa i prehlada.

Eterično ulje cimeta ima snazno antiseptičko, antibakterijsko i antigljivično delovanje. Nekoliko kapi ulja cimeta dodato u kupku ili kao masažno ulje olakšava simptome infekcija, gripa i mučnine. Rastvoreno u vodi koristi se za dezinfekciju površina u kuhinji i kupatilu. Otklanja neprijatne mirise iz prostorija i udaljava insekte poput mrava, paukova, muva i komaraca. Dodato u kupku za stopala pomaže kod gljivica na stopalima.

Način primene:

*u aroma lampama i difuzerima: koristi se kod bronhitisa i prehlada, kijanja ili kao prevencija depresije i slabosti.

*u kupkama ili masažnim uljima: Ulje cimeta može se koristiti dodavanjem u kupku ili rastvoreno u baznom ulju, za olakšavanje simptoma bronhitisa, dijareje, infekcije, gripa, reumatizma ili artritisa. S obzirom da je jak antiseptik, na ovaj način se može koristiti kod infekcija. Takođe, smanjuje grčeve, mučninu i povraćanje. Kod ovakve primene treba obratiti pažnju da se ne pretera sa količinom, jer prevelika koncentracija moze dovesti do iritacije.

*u vodi: rastvoreno u vodi, može se koristiti za dezinfekciju površina u kuhinji i kupatilu. Takođe, na ovaj način se koristi i za otklanjanje neprijatnih mirisa. Cimet rastvoren u vodi udaljiće i neprijatne insekte poput mrava, paukova, muva i komaraca.

*u kupki za stopala: 1-2% rastvor eteričnog ulja cimeta u kupki za stopala, odlično je sredstvo za uklanjanje gljivica na stopalima.

Zemlja porekla: Srbija.

Brand

Marigold

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju za „Marigold eterično ulje cimeta 10ml“

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *