Opis
Kinoa pahuljice su prirodni izvor proteina, a odlikuje ih i visok sadržaj vlakana, što znači da imaju nizak glikemijski indeks, pa sporo podižu šećer i odlične su za zdrav doručak. Pahuljice od kinoe prirodno ne sadrže gluten pa ih mogu jesti osobe koje boluju od celijakije. Takođe je pogodna za vegane i vegetarijance posebno jer sadrži kompletne proteine – oni proteini koji sadrže sve esencijalne aminokiseline.
Način pripreme: 50g kinoa pahuljice sipati u činiju, preliti vrelom vodom, pa nakon dva minuta procediti i dodati u salate, čorbe, kaše sa biljnim mlekom i svežim/suvim voćem ili pomešati sa kiselim mlekom ili jogurtom.
Nutritivne informacije u 100 g proizvoda:
Energetska vrednost: 1500 kJ/ 370 kcal
Masti: 7,4 g ; od kojih zasićene masne kiseline: 0,8 g
Ugljeni hidrati: 55,3 g; od kojih šećeri: 3,14 g
Proteini: 13,4 g
Vlakna: 10,9 g
So: 0,04 g.
Zemlja porekla: Holandija.
Recenzije
Još nema komentara.