Devičansko bundevino ulje 250ml Granum

1.350,00 rsd

Šifra proizvoda: 1095 Kategorije: ,

Opis

Devičansko nerafinisano bundevino ulje dobija se mehaničkim ceđenjem pečenog semena golosemene bundeve na hidrauličnoj presi staroj preko sto godina, tradicionalnim postupkom za koji je dokazano da daje ulje sa najboljim nutritivnim sastavom. Zbog izvanredno bogatog ukusa, mnogi ga s pravom smatraju jednim od najukusnijih ulja.

Za razliku od industrijski dobijenog ulja, koje mora da prođe kroz više faza rafinacije, nerafinisano ulje je potpuno čisto i ne prolazi ni kroz jednu fazu rafinacije. Devičansko ulje, kao i hladno ceđeno ulje, se dobija mehaničkim ceđenjem semena. Razlika je u tome što se kod devičanskih ulja seme, pre ceđenja, termički obrađuje. Ovim postupkom se obezbeđuje veća stabilnost ulja, kao i bogatiji ukus.

Bundevino ulje je bogato nezasićenim omega 6 i 9 masnim kiselinama, kao i vitaminom E i karotenoidima koji imaju antioksidantno dejstvo.

Upotreba: koristi se kao salatno ulje, ili za prelivanje žitarica i variva nakon kuvanja. Zbog svojih hranljivih osobina idealan je sastojak u preparatima za negu lica, tela i kose.

Alergeni: može sadržati koštunjavo voće i susam u tragovima.

Zemlja porekla: Srbija.

Brand

Granum

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju za „Devičansko bundevino ulje 250ml Granum“

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *