Čia (chia) seme rinfuz 100g

95,00 rsd

Napomena: izražena cena se odnosi na 100g proizvoda.

Šifra proizvoda: 657 Kategorije: , Oznaka:

Opis

Čia (chia) seme je bogat izvor dijetnih vlakana. Chia seme prirodno ne sadrži gluten, i predstavlja odličan prirodni izvor proteina kalcijuma i omega 3 masnih kiselina. Čia poseduje antioksidanse i odličan je izvor energije.

Preporučujeu se deci, sportistima i osobama na dijeti za mršavljenje. Ne spada u žitarice, ali se priprema i jede kao najveći broj žitarica. U proteklih nekoliko godina čia je postala globalno popularna kao super hrana: namirnica izuzetno bogata hranjivim sastojcima.

Visok sadržaj vlakana automatski znači nizak glikemijski indeks, i sporo podizanje šećera i pa je chia seme nezaobilazan deo svakog zdravog obroka (ili užine u vidu šejka) koji će dugo održavati osećaj sitosti.

Minimum 60% masti iz čia semenki su omega-3 masne kiseline.  Dugotrajan unos polinezasićenih omega-3 masnih kiselina u koje spada štiti srce i krvne sudove.

Chia semenke se koriste kao dodatak raznim jelima,  zdravim poslasticama, šejkovima. Mogu se koristiti na svakojake načine – presne cele ili mlevene, samo je bitno da se ne greju na temperature preko 42 C – da bi se sačuvali hranljivi sastojci. Mogu zameniti jaja u bezglutenskim receptima, jer potopljena u vodu blago bubre i daju viskoznu gustu sluz koja podseća na belance.

 

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju za „Čia (chia) seme rinfuz 100g“

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *