Opis
Čaj od kore krušine olakšava pražnjenje creva i koristi se kod zatvora.
Latinski naziv: Rhamnus frangula L.
Hemijski sastav : Kora krušine sadrži 4-8% antrahinonskih glikozida (frangulin A i B i glukofrangulin A i B), flavonoide (više od 7%), tanine i peptidne alkaloide.
Način pripreme i upotrebe čaja : Kafenu kašičicu čaja preliti šoljom (200ml) hladne vode, zagrejati i sasvim malo prokuvati. Sud poklopiti i ostaviti da se čaj ohladi, a zatim procediti. Piti šolju čaja uveče pred spavanje, a po potrebi i ujutru pre jela.
Ograničenja u upotrebi : Ne preporučuje se duža upotreba kao ni upotreba tokom trudnoće i dojenja.
Neželjeni efekti i interakcije sa lekovima : Kontraindikovana je upotreba kod ileusa.
Recenzije
Još nema komentara.