Spelta vita Energija – zaleđeni sok od ječma – 36 kuglica

2.970,00 rsd

Opis

Spelta vita Energija – zaleđeni sok od ječma – 36 kuglica

  • Hladnoceđeni matični sok od klica i mladih listova organskog ječma
  • Sadrži prirodne vitamine, minerale i hlorofil, sačuvane brzim zamrzavanjem
  • Pomaže alkalizaciji tela, jača imuni sistem i organizmu pruža energiju
  • Vegan proizvod, osvežavajućeg, blago gorkog ukusa
  • Pakovanje sadrži 36 zaleđenih kuglica

Pomaže kod alkalizacije tela i time pobojšava fizičku snagu. Ima antiinflamatorno dejstvo, osvežavajuće dejstvo, podiže energiju i pospešuje zdravlje na mnogo načina.

Zašto zeleni sok od ječma?

Mladi ječam, kao biljka sa izvanrednim dejstvom na ceo organizam, naročito u vidu zelenog soka od ječma, otkriće je doktora Jošihide Hagivare (Yoshihide Hagiwara).

Japanski naučnik i farmaceut dr. Jošihide Hagivara, koji je dobio brojne nagrade i priznanja, proveo je dvadeset godina tragajući za „idealnom prirodnom hranom”. Eksperimentišući na više od dve stotine različitih biljaka (trave, lekovito bilje i dr.) dr. Hagivara je biljke ,,bombardovao” različitim negativnim uticajima (otrovi, radioaktivnost…) i posmatrao koja je biljka naijzdržljivija i tako je izabrao ječam.

Ječam je žitarica koja se redovno koristi u ishrani ljudi, a naročito sportista. Po svom hemijskom sastavu, mladi ječam je jedna od najvrednijih zelenih namirnica, koja obezbeđuje organizmu vitamine, minerale, enzime, hlorofil i ostale esencijalne nutritivne elemente koji ostaju dezintegrisani i u aktivnom stanju (u soku, i u vidu praha).

Zeleni sok od ječma obiluje vitaminima B kompleksa, a bogat je i mineralima: kalijumom, fosforom, magnezijumom, gvožđem, manganom, cinkom, selenom. Ječam sadrži ugljene hidrate (73,5%), proteine (12,5%), dijetna vlakna (17,3%) i masti (2,3%). Zbog znatnog sadržaja dijetnih vlakana, ječam pospešuje probavu i održava povoljan sadržaj i ravnotežu crevne mikroflore. Ječam sadrži i do 35% nezasićenih masnih kiselina koje smanjuju nivo holesterola u krvi, što nije slučaj sa drugim žitaricama. Zrno ječma doprinosi zdravlju jetre i bešike dok ekstrakt iz zrna ječma doprinosi zdravlju kože.

Zeleni sok od ječma sadrži velike količine hlorofila. Hlorofil ima istu hemijsku strukturu kao hemoglobin u ljudskoj krvi (samo što se umesto gvožđa u centru molekula nalazi magnezijum) i zbog toga je vekovima poznat kao„zelena krv”Hlorofil daje našem telu velike količine kiseonika i stvara baznu sredinu, zbog čega ga nazivaju tečnim kiseonikom. To je prirodni antioksidant. Iako nije vitamin hlorofil je važan u optimalnoj ishrani.

Osim hlorofila i vitamina, Zeleni sok od ječma sadrži i obilje živih enzima poput superoksida dizmutazemineralaantioksidanata18 amino kiselina i druge materije neophodne za ljudski organizam. Nedostatak ovih sastojaka i njihov disbalans su uzročnici mnogih tegoba i bolesti.

Zeleni sok od ječma je čuvar zdravlja srca. Vlakna koja se nalaze u ječmu smanjuju nivo holesterola, pa u isto vreme smanjuju rizik od srčanih oboljenja.

Zeleni sok od ječma reguliše krvni pritisak, vraća vitalnost organizmu, daje energiju kod fizičkih i intelektualnih napora, poboljšava pamćenje, podmlađuje kožu, poboljšava opšte stanje mišića, smiruje bolove i upale zglobova (artritis) i pospešuje zdravlje na mnogo načina.

Sastav: 100% sok od ječmene trave

Način upotrebe:

  1. Za pripremu zelenog soka od ječma koristiti staklenu ili plastičnu čašu
  2. Na zaleđene kuglice nasuti negaziranu flaširanu vodu sobne temperature
  3. Mešati nemetalnom kašikom
  4. Pripremljeni zeleni sok popiti u što kraćem roku
  5. Detaljno uputstvo za upotrebu možete naći u ambalaži

Zemlja porekla: Srbija

 

Brand

Zeleno žito Nemet

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju za „Spelta vita Energija – zaleđeni sok od ječma – 36 kuglica“

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *